 |
nika جمعه, 1388/07/10 13:40:56
|
|
« نمایش همه نظرات »
« نمایش همه صفحات »
« نمایش 10 نظر قبلی »
|
 |
فرحناز شنبه, 1389/06/06 15:18:56
چه خبر ناراحت کنندهای، تسلیت به تمامی دوستان و آشنایان این عزیز . امیدوارم خدا بهتون صبر بده این مدت بعد از تصادف و سوختگی که بهزاد عزیز تو کما بود برای همه خیلی سخت بود و شماها خیلی زجر کشیدین.فقط میتونم از خدا بخوام که قدرت درک این رنج هارو به همه ی ما عطا کنه. آمین
|
 |
Naser یکشنبه, 1389/06/07 14:53:18
درد جانکاهی است، خدا به بازماندگانش صبر دهد.
گریه در چشمان من طوفان غم دارد ولی #### خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من.
|
 |
anvar دوشنبه, 1389/06/08 03:59:31
سلام بر خانواده ی محترم و دوستان خوب بهزاد گرام
متأسفم ، مرا در غم خویش شریک بدانید ، امیدوارم خداوند به شما کمک کند تا با صبوری و شکیبایی بار این غم گران را تحمل فرمائید .
|
 |
ashkyar پنج شنبه, 1389/07/15 13:55:21
به بهانه ی سال روز تولد سهراب سپهری شاعر همه فصلها...
زندگی نامه سهراب سپهری سهراب سپهری شاعر و نقاش معاصر ایران در ۱۵ مهر ماه ۱۳۰۷ در کاشان پا به عرصه حیات گذشت و در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۹ در تهران درگذشت.
سهراب سپهری شاعر و نقاش معاصر ایران در ۱۵ مهر ماه ۱۳۰۷ در کاشان پا به عرصه حیات گذشت و در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۹ در تهران درگذشت.
وی پس از طی تحصیلات شش ساله ابتدایی در دبستان خیام کاشان (۱۳۱۹) و متوسطه در دبیرستان پهلوی کاشان (خرداد ۱۳۲۲) و به پایان رساندن دوره ی دو ساله ی دانشسرای مقدماتی پسران (خرداد ۱۳۲۴)، در آذر ۱۳۲۵ به استخدام اداره ی فرهنگ کاشان در آمد. در شهریور ۱۳۲۷ در امتحانات ششم ادبی شرکت نمود و دیپلم دوره ی دبیرستان خود را دریافت نمود. سپس به تهران آمد و در دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و هم زمان به استخدام شرکت نفت در تهران در آمد که پس از هشت ماه کار استعفا کرد. سپهری در سال ۱۳۳۰ نخستین مجموعه ی شعر نیمایی خود را به نام «مرگ رنگ» انتشار داد. در سال ۱۳۳۲ از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد و به دریافت نشان درجه ی اول علمی نیز نایل آمد. در همین سال در چند نمایشگاه نقاشی در تهران شرکت نمود و نیز دومین مجموعه ی اشعار خود را با عنوان «زندگی خواب ها» منتشر کرد. آنگاه به تأسیس کارگاه نقاشی همت گماشت. در آذر ۱۳۳۳ در اداره ی کل هنرهای زیبا (فرهنگ و هنر) در قسمت موزه ها شروع به کار کرد و در ضمن در هنرستان های هنرهای زیبا نیز به تدریس می پرداخت. در مهر ۱۳۳۴ ترجمه ی اشعار ژاپنی از وی در مجله ی «سخن» به چاپ رسید. در مرداد ۱۳۳۶ از راه زمینی به کشورهای اروپایی سفر کرد و به پاریس و لندن رفت. ضمناً در مدرسه ی هنرهای زیبای پاریس در رشته ی لیتوگرافی نام نویسی نمود. وی همچنین کارهای هنری خود را در نمایشگاه ها به معرض نمایش گذاشت. حضور در نمایشگاه های نقاشی همچنان تا پایان عمر وی ادامه داشت. وی سفرهای دیگری به کشورهای جهان نمود.
شعر سهراب
شعر سهراب سپهری رنگارنگ است و خواننده را به افقهای تازه می کشاند. آثار وی پُر است از صور خیال و تعبیرات بدیع، که با وجودِ زیبایی ظاهری و تصویرهای بدیع و رنگارنگ، در مجموع از جریان های زمان به دور است. در اشعار او نقد و پیام اجتماعی کم رنگ است، و در آن پراکندگی و ناهماهنگی تصاویر به چشم می خورد. اما سهراب در اشعارش به طور کلی و در بعدی وسیع نگران انسان و سرنوشت اوست. سپهری روح شاعرانه و لطیفی داشت که برای هر چیز معنی و مفهومی خاص قائل بود. تخیل وی در همه ی اشیاء باریک می شد و از آنها تصاویری زنده و حساس می ساخت، بدین علت است که اندیشه ها و تجربه های فکری و عاطفی او به حالتی دلپذیر درآمده است. سهراب سپهری دارای سبک ویژه ای است که می توان او را بنیانگذار این شیوه دانست. در واقع می توان گفت قابل توجه ترین اتفاق در عرصه ی شعر نو در سال ۱۳۳۲، چرخش سهراب سپهری از زبان نیمایی به زبان هوشنگ ایرانی است. اهمیت این اتفاق از آن جهت بود که در آن سالها، متأثرین از نیما فراوان بودند، ولی کسی به زبان هوشنگ ایرانی و زیبایی شناسی او وقوف نداشت.
سپهری، تنها شاعر متأثر از درک هوشنگ ایرانی بود که زبان او را تا حد چشمگیری تکامل بخشید و اگر این نبود یکی از ظریفترین و پر ظرفیت ترین دستاوردهای شعر نو، نیمه کاره و ناقص می ماند. شعر سپهری دارای تصویرهای شاعرانه و مضامین و مفاهیم عرفانی و فلسفی و غنائی است. سهراب شاعری بود، غوطه ور در دنیای شعر و هنر خویش که به همه چیز رنگ شعر می داد. همه ی اشیاء برای او معنویت داشتند، در ژرفای هر چیز مادی فرو می رفت و به آن حیات معنوی می بخشد. گویی برای او تمام ذرات عالم دارای روح و عاطفه و احساس بودند. زبان سپهری نیز زبانی لطیف و ویژه ی خود اوست. شعرش دارای تصاویر تازه ولی مبهم است و از این رو ساده و روشن نیست. خیالات ظریف و تصویرهای زیبا سراسر اشعار وی را در برگرفته است. او البته همواره در راه تکامل خویش پیش رفته است و این نکته را از خلال شعرهای «هشت کتاب» او می توان دریافت. در کل، سهراب سپهری در شعر با زبان ساده، انسانها را به نگریستن دقیق در طبیعت و نزدیک شدن و یکی شدن با آن دعوت می کند. او محیط خود و عصری را که در آن می زیست نمی پسندید و در جستجوی عالمی والاتر و برتر بود.
منابع:
- شعر معاصر ایران از بهار تا شهریار، جلد دوم / حسنعلی محمدی، ص. ۵۹۹ - ۶۰۵.
منبع اسخراج: یاران برنامه گلها
|
 |
fariba شنبه, 1389/07/17 00:12:26
با سلام به اشکیار عزیز کتابی از دکتر سیروس شمیسا به نام« نگاهی به سهراب سپهری »دارم میخونم فوق العاده اس البته تازه شروعش کردم یادت باشه حتماً ببری و بخونیش قسمتی از اونو مینویسم: « اهل کاشانم، اما شهر من کاشان نیست شهر من گم شده است من با تاب ، من با تب خانه ایی در طرف دیگر شب ساخته ام ... مراد شاعر این است که به هرزحمتی که بود در آن سوی دیار تاریکی برای خود خانه ای بنا کردم و خانه سمبل نوعی زندگی خاص و دستگاه فکری است .از اینجا به بعد زندگی خصوصی خود را که متمایز از دیگران است به طرز بلیغی شرح می دهد و گاهی سخنان او شبیه به شطحیات عارفان باستان است: من در این خانه به گمنامی نمناک علف نزدیکم من صدای نفس باغچه را می شنوم و صدای ظلمت را، وقتی از برگی میریزد ... برگ درخشان است و ظلمت از آن فرو میریزد.»
|
 |
mana شنبه, 1389/07/17 13:48:18
فریبا خانوم منم این کتاب رو خوندم واقعا عالیه...از دکتر شمیسا «داستان یک روح» تفسیر و نقد بوف کور صادق هدایت رو هم بخونید عالیه...
|
 |
ashkyar یکشنبه, 1389/07/18 00:35:43
درود به شما فریبای عزیز و سپاس از توجهتون
چشم حتماً ...
|
 |
mana شنبه, 1389/08/01 11:49:59
خواهش می کنم....خوشحالم که می تونم از طریق این اتاق کتاب رو معرفی کنم....امیدوارم از خوندنش لذت ببرید...
|
 |
ashkyar سه شنبه, 1389/10/07 23:29:59
وقتی قرار باشد باک ماشینتان را با بنزین لیتری 400 و 700 تومان پر کنید، ترجیح میدهید در هر 100 کیلومتر چند لیتر بنزین بسوزانید؟
به گزارش ایسنا، هر چند سطح کیفی همه خودروهای داخلی یکسان نیست، اما در شرایطی فعلی که مصرف سوخت خودروها به یک شاخص تاثیرگذار در انتخاب خودرو تبدیل شده، شاید لازم باشد اطلاعاتی در مورد این شاخص داشته باشید.
* * پراید در میان ترینها
در میان خودروهای ساخت داخل، انواع پراید علاوه بر این که پر تیراژ ترین خودروی کشور است، در پایینترین رده کیفی یعنی سطح c+ (حداقل قابل قبول) قرار دارد. این خودرو ارزانترین محصول موجود در بازار کشور هم هست. با این وجود پرایدهای نهچندان ایمن، کم مصرفترین خودروهای ایران محسوب میشوند. حجم موتور این خودروها 1400 سی.سی است و مصرف سوخت آنها در حدود 6.4 لیتر در بازه ترکیبی است که با میانگین قیمت هفت میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش میشوند.
رتبه مصرف سوخت این خودرو در حد استاندارد یورو2 بین سطح b تا سطح d متغیر است.
* * کم مصرفهای با کیفیتتر
بعد از پراید، پژو206 مقرون به صرفهترین خودرو از نظر مصرف سوخت است. این خودرو که معمولا در سطح کیفی a(سطح بسیار خوب) قرار دارد و با حجم موتور 1400 سی.سی در بازه ترکیبی 6.5 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر میسوزاند، اما قیمت آن بین 14 تا 19 میلیون تومان است و در جدول مصرف سوخت استاندارد یورو2 سطح b را در اختیار دارد.
تندر90 دیگر خودرو حاضر در سطح کیفی a (سطح بسیار خوب) با حجم موتور 1600 سی.سی است که مصرف آن 6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر بوده و خودرو مطلوبی محسوب میشود که رتبه آن در جدول استاندارد یورو2 در سطح b بوده و قیمت آن بسته به مدل آن بین 11 تا 16 میلیون تومان است.
بعد از تندر90، ریو محصول سایپا که حجم موتور آن 1500 سی.سی است، به زحمت با مصرف 6.96 لیتر در هر 100 کیلومتر در بازه ترکیبی شش لیتریها قرار میگیرد. سطح کیفی این خودرو a (سطح بسیار خوب) بوده و قیمت آن در حدود 14 میلیون و 500 هزار تومان است و در جدول استاندارد یورو 2 دارای سطح c است.
* * خانواده هفت لیتریها
در میان خودروهای سطح کیفی b (خوب) پژو405 با موتورهای 1600 سی.سی و سمند با موتور1600 سی.سی tu5 قرار داشته که جزو خودروهای کلاسیک محسوب میشوند و تنها 7.15 لیتر در هر 100 کیلومتر میسوزانند. پژو 405 را میتوان 13 تا 14 میلیون تومان و سمند را بین 14 تا 16 میلیون تومان خریداری کرد. این خودروها توانستهاند در جدول استاندارد یورو 2 سطح c را به دست آورند.
مگان نیز با موتور 2000 سی.سی از نظر کیفی در سطح a+ (سطح بسیار خوب) قرار داشته و در هر 100 کیلومتر 7.5 لیتر بنزین میسوزاند.
سمند با موتور 1800سی.سی ef7 در بازه ترکیبی 7.76 لیتر در هر 100 کیلومتر مصرف میکند. رتبه این خودرو در استاندارد یورو2 سطح a است.
* * پر مصرفترینها
بعد از سمندهای ef7، خودرو از رده خارج شده زانتیا با حجم موتور 1800 سی.سی، تقریبا 8.15 لیتر بنزین میسوزاند و رتبه c را در جدول استاندارد مصرف سوخت یورو2 در اختیار دارد. پژو پارس با همان حجم موتور1800 سی.سی و مصرف 8.43 لیتر در بازه ترکیبی، رتبه دوم جدول خودروهای با مصرف هشت لیتر را به خود اختصاص داده است و رتبه آن در جدول استاندارد یورو2 d است. سمند xu7 هم با همین حجم موتور، 8.59 لیتر بنزین می سوزاند و رتبه d را کسب کرده است.
پژو روآ پرمصرف ترین عضو خانواده پژو با موتور 1600 سی.سی، در حدود 8.68 لیتر در هر 100 کیلومتر در بازه ترکیبی بنزین میسوزاند و قیمت آن در حدود 9 میلیون تومان است.
|
 |
ashkyar شنبه, 1390/07/02 23:58:54
. یار دبستانی من ، با من و همراه منی
چوب الف بر سر ما ، بغض من و آه منی
حک شده اسم من و تو ، رو تن این تخته سیاه
ترکه ی بیداد و ستم ، مونده هنوز رو تن ما
دشت بی فرهنگی ما ، هرزه تموم علفاش
خوب اگه خوب ، بد اگه بد ، مرده دلای آدماش
دست من و تو باید این پرده ها رو پاره کنه
کی میتونه جز من و تو درد مارو چاره کنه .........
|
|
« نمایش همه نظرات »
« نمایش همه صفحات »
|