 |
Maziar پنج شنبه, 1389/03/06 10:45:53
نخستین شب کنسرت علیرضا عصار سه شنبه شب ۴ خردادماه در سالن ۳۰۰۰ نفری کشور در حالی برگزار شد که تمامی صندلی های سالن پر شده بود. عصار در این کنسرت چند ترانه قدیمی و پنج قطعه جدید خواند. نکته قابل توجه در این کنسرت، استقبال شدید و بی سابقه حاضران از ترانه “خیابان خواب ها” سروده خلیل جوادی بود، به گونه ای که صدای عصار به دلیل همراهی و همصدایی مردم تقریبا شنیده نمی شد. متن این ترانه را می خوانید: خیابان خوابها باز بـــوی باورم خـــــاکستریست / واژه هـــای دفتــرم خاکستریست پیش از ایــنها حـــال دیگر داشـتم / هرچــه میگفتند بـــــاور داشــتم مــا به رنگی ساده عادت داشتیم / ریشـــه در گنـــج قناعت داشتیم پیرهـا زهــر هـلاهــل خـورده انــد / عشق ورزان مـهر باطل خـورده اند باز هم بحث عقیل و مـرتضی ست / آهن تفتــیده ی مــولا کجـــــاست نه فقط حرفی از آهن مانده است / شمع بیت المال روشن مانده است با خــــودم گفتم تو عاشق نیستی / آگـــــه از ســــرّ شقـــایق نیستی غــرق در دریــا شدن کار تو نیست / شیعه مـــولا شــدن کــارتو نیست بین جــمع ایســـــتاده بـر نمـــــاز / ابن ملجــــم هـــــا فـــراوانند بــاز خواستم چیزی بگویم د یــــر شد / واژه هایم طعــمه ی تکفیــر شـد قصه ی نـــا گفته بسیار است باز / دردهـــا خـروار خــروار است بـــاز دستهارا باز در شبـــهای ســـرد / هــــــا کنید ای کودکان دوره گـرد مژدگــانی ای خیابان خوابــــــــها / می رسد ته مانده ی بشقابــــها سر به لاک خویش بردیم ای دریغ / نان به نرخ روز خوردیم ای دریــــغ قصّـه هــای خوب رفت از یادهـــا / بی خبر مـــاند یم از بـــنیادهــــا صحبت از عدل و عدالت نابجاست / ســــود در بازار ابن الو قــتهاست گفته ام من دردهـــا را بارهـــــــا / خسته ام خسته از این تکرارهـــا ای کــــه می آیدصدای گــریه ات / نیمه شـــبها از پس د یوار هـــــا گــــیر خواهد کــــرد روزی روزیت / در گلـــوی مــال مـردم خوارهـــا من بــه در گفتم ولیکن بشنوند / نکته هـــا را مـو به مو دیوارهــــا...
|
|
« نمایش همه نظرات »
« نمایش همه صفحات »
« نمایش 10 نظر قبلی »
|
 |
ashkyar جمعه, 1391/06/03 01:58:03
موسیقی ... مظهری است عالیتر از هرعلم و فلسفه ای . موسیقی ... هنرزبان دل و روح بشر و عالیترین تجلی قریحه انسانی است.
بتهوون
|
 |
ساحل جمعه, 1391/10/29 01:12:21
خالق "تو ای پری کجایی..." رخت از جهان فروبست
استاد مهندس همایون خرم امروز پنجشنبه زندگی را بدرود گفتند. ولی آثار ایشان نسل ها زنده خواهد بود. یادش گرامی باد.
|
 |
ساحل جمعه, 1391/10/29 01:28:48
همایون خرم زادهٔ ۱۳۰۹ در بوشهر درگذشت ۱۳۹۱ در تهران ، نوازندهٔ نامدار ویولن، موسیقیدان و آهنگساز سرشناس موسیقی ایرانی او یکی از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران بود.
از آنجا که مادرش از شیفتگان موسیقی اصیل ایرانی بود و از بین مقامهای موسیقی ایرانی، به دستگاه همایون علاقهای وافر داشت، نام «همایون» را برای فرزند خود انتخاب کرد.
وی در سن ۱۰-۱۱ سالگی به مکتب استاد صبا راه یافت و چند سال بعد به عنوان نوازندهٔ ۱۴ ساله، در رادیو به تنهایی به اجرا پرداخت. بعدها در بسیاری از برنامههای موسیقی رادیو، خصوصاً در برنامه گلها، به عنوان آهنگساز، سولیست ویولن و رهبر ارکستر آثاری ارزشمند ارائه داد.
وی همچنین تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق ادامه داد. بعد از انقلاب اوقات او بیشتر صرف تدریس خصوصی ویلن و فعالیتهای پژوهشی درباره موسیقی ایرانی شد.
استاد همایون خرم دارای درجه ۱ هنری (معادل مدرک دکترا) از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور نیز بود...
استاد همایون خرم در ۲۸ دی ۱۳۹۱ در بیمارستان دی بر اثر بیماری سرطان روده درگذشت.
روحش شاد و یادش گرامی باد
|
 |
ساحل دوشنبه, 1392/03/27 21:36:54
ساز" شهناز" به خاطره ها پیوست...
"استاد جلیل شهناز، مردی که دستانش بوی عشق می داد و از سرپنجه هایش موسیقی می چکید، به دیاری شتافت که از دیدن و شنیدن آن عاجز وعاجزیم ..."
با ابراز تأسف استاد ارجمندجلیل شهناز یکی از بزرگ ترین و سرشناس ترین نوازندگان تار و سه تار سده اخیر ایران دار فانی را وداع گفت. این هنرمند پیشکسوت صبح روز دوشنبه پس از تحمل یک دوره بیماری در بیمارستان آراد درگذشت. روحش شاد و یادش گرامی باد...
|
 |
ساحل دوشنبه, 1392/03/27 21:44:19
درباره ی خداوندگار تار...
«جلیل شهناز» 1 خرداد 1300 در اصفهان دیده به جهان گشود، پدرش «شعبان خان» علاقه وافری به موسیقی اصیل ایرانی داشت به همین سبب منزلش محل آمد و شد هنرمندان زمان خود بود. «استاد شهناز»از کودکی به موسیقی علاقهمند شد و نواختن تار را در نزد«عبدالحسین شهنازی» و برادر بزرگ خود«حسین شهناز»که به خوبی ساز مینواخت، آغاز کرد.پشتکار زیاد و استعداد شگرف جلیل به حدی بود که در سنین جوانی از نوازندگان خوب اصفهان شد و در همان سنین جوانی به تهران آمد و فعالیت خود را با تکنوازی در رادیو و اجرا در ارکسترهای مختلف این رسانه ادامه داد و پس از مدتی کوتاه با همکاری در گلها فعالیت هنری خود را ادامه داد.
استاد «جلیل شهناز» با سفر به تهران و اقامت به عنوان کارمند افتخاری شهرداری شد. این زمان مصادف بود با پخش برنامههای تخصصی موسیقی از رادیو و تلویزیون که جلیل شهناز از تکنوازان بی بدیل این دوران بود. امکانات ضبط و استودیوهای تازه به خدمت گرفته رادیو تلویزیون این فرصت را به او داد تا بتوانند با پنجه و مضراب سحر آمیز خویش دل هر شنونده و بینندهای را تسخیر کند.ضبط برنامههای فراوان و نیز کنسرتهای مختلف با نوازندگان و خوانندگان معروف آن عصر در تهران حاصل این دوران است.
این نوازنده تار در طول زندگی هنری خود با هنرمندان والای کشور از جمله حبیبالله بدیعی،پرویز یاحقی، همایون خرم، علی تجویدی ، منصور صارمی، رضا ورزنده، ناصر افتتاح، جهانگیرملک، اسدالله ملک، حسن کسایی، محمد موسوی، تاج اصفهانی، ادیب خوانساری ، محمودی خوانساری ، حسین خواجه امیری ، محمد رضا شجریان و غیره همکاری داشته است.
تکنوازی و دو نوازی به همراه تنبک در داخل و خارج از کشور، ضبط کاستهای مختلف چه بصورت تکنوازی یا جواب آواز، کنسرت بهمراه گروه استادان به سرپرستی استاد فرامرز پایور بخشی از زندگی باشکوه هنری استاد شهناز را در این دوران تشکیل می دهد.
آخرین اجرایی که از استاد «شهناز» پخش شده مربوط است به همایش چهرههای ماندگار است که به درخواست دست اندرکاران این برنامه ایشان به نوازندگی پرداختند که با وجود ضعف جسمانی و عدم آمادگی قبلی هنوز نشانههایی از نبوغ و تسلط ایشان در نوازندگی به چشم میخورد.
سال گذشته ردیف سازی و آوازی موسیقی ایران با ساز «جلیل شهناز» و همراهی آواز«علی رستمیان» با عنوان«دفتر تار و آواز» توسط انتشارت چهارباغ منتشر شد
|
 |
ashkyar سه شنبه, 1392/03/28 01:51:52
درود بر تو ساحل عزیز دمت گرم مرسی این حرکتت خیلی عالییییی بود
|
 |
ساحل سه شنبه, 1392/03/28 18:44:41
ممنون از توجه و دقت شما اشکیار عزیز
|
 |
ashkyar جمعه, 1393/02/12 14:49:41
درود به همه
متاسفانه امروز با خبر درگذشت استاد محدرضا لطفی بار دیگر جامعه ی موسیقی سنتی این مرزو بوم به سوگ نشست.
در این بهار چه پرپر می شوند گلهای بی مثال...
|
 |
ashkyar جمعه, 1393/02/12 14:50:22
محمدرضا لطفی در سال ۱۳۲۵ در شهر گرگان به دنیا آمد. وی به مدت پنج سال در هنرستان موسیقی به آموختن موسیقی
پرداخت و موسیقی را نزد استادانی چون علی اکبر شهنازی، حبیب الله صالحی فرا گرفت. پس از پایان هنرستان به دانشکده
موسیقی راه یافت و به تکمیل آموختههایش پرداخت. در این زمان از استادانی مانند نورعلی برومند، عبدالله دوامی، سعید
هرمزی نیز بهره جست. محمدرضا لطفی در سال ۱۳۴۳ جایزه نخست موسیقیدانان جوان را نیز کسب کرد. در جشنواره
موسیقی جشن هنر ۱۳۵۴در شیراز به همراه محمدرضا شجریان و ناصر فرهنگفر به اجرای راست پنجگاه پرداخت که بسیار مورد
توجه قرار گرفت. در اجرای ردیف آوازی توسط عبدالله دوامی با ساز تار وی را همراهی کرد. در سال ۱۳۵۳ به عضویت گروه علمی
دانشکده موسیقی درآمد و در همین سال همکاری خود را با رادیو آغاز کرد. به مدت یک سال و نیم به عنوان مدیر گروه موسیقی
دانشکده موسیقی هنرهای زیبای تهران به کار مشغول شد و پس از آن از این سمت استعفا کرد. در سال ۱۳۵۴ گروه شیدا را
راهاندازی کرد و به همراه گروه عارف به سرپرستی حسین علیزاده به بازخوانی و اجرای دوباره آثار گذشتگان پرداخت. کانون
موسیقی چاووش را با همکاری هنرمندانی مثل حسین علیزاده، پرویز مشکاتیان و علی اکبر شکارچی راهاندازی کرد و در طی
یک فعالیت چشمگیر آثاری از این گروه به جای ماند که به گفتهٔ بسیاری از اساتید از بهترین کارهای موسیقی ایران به شمار
میروند. پس از انحلال چاووش بعد از سفرهای زیادی که برای کنسرت به ایتالیا، فرانسه و آلمان کرد، در سال ۱۳۶۵ به آمریکا
رفت. علاوه بر کنسرتهای متعدد در سراسر آمریکا، مرکز فرهنگی هنری شیدا را در واشنگتن بنیان گذاشت.
از خوانندگانی که دراین سالها با او همکاری کردهاند میتوان به محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، هنگامه اخوان، محمد معتمدی، امیر اثنی عشری و علیرضا شاه محمدی اشاره کرد.
|
 |
ashkyar چهارشنبه, 1393/09/05 16:25:57
بـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــابــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــک
بــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــات
هنرمند زنده است همیشه
نمیرد هرگز چون ز قفسش سوی بام هستی پر کشیده
|
|
« نمایش همه نظرات »
« نمایش همه صفحات »
|