 تصویر |
شرح: |
خبرگزاری فارس: میزان استاندارد مصرف سرانه نمک در دنیا بین 4 تا 5 میلی گرم در روز است، در حالی که این رقم در ایران به طور متوسط به 13 تا 15 میلی گرم در روز می رسد. این مسئله می تواند زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری های متابولیک در کشور باشد.
پریسا ترابی رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: ایرانیان به طور متوسط بیش از 3 برابر میزان مجاز نمک مصرف میکنند، برای کاهش این میزان اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت با همکاری معاونت غذا و دارو برنامههای مشترکی را با همکاری موسسه استاندارد در حال اجرا دارد تا بتوانیم میزان نمک موجود در تنقلات کودکان را کاهش دهیم.
وی گفت: تلاش ما این است تا با کاهش میزان نمک خوراکیهای کودکان ذائقه آنان را نسبت به مصرف کمتر نمک عادت دهیم، تا در سنین بالاتر از مصرف بیش از حد نمک خودداری کنند و بتوانیم به مرور زمان میزان مصرف نمک در کشور را کاهش دهیم. از طرفی تلاش میکنیم با اصلاح استانداردهای صنایع غذایی کشور آنها را متعهد به کاهش میزان مصرف نمک در مواد غذایی کنیم.
ترابی افزود: علاوه بر کاهش میزان مصرف نمک در کشور نوع نمک مصرفی نیز مهم است، نمک مصرفی مردم باید تصفیه شده و یددار باشد، همه نمکهای موجود در بازار باید این مشخصات را داشته باشد و مورد تائید وزارت بهداشت باشند اما هنوز متاسفانه ممکن است در جاهایی به صورت پراکنده شاهد عرضه نمکهای غیر مجاز باشیم که باید جمع آوری شوند.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت اضافه کرد: با توزیع نمک یددار از حدود سالهای دهه 70 میزان شیوع گواتر در کشور به شدت کاهش یافت و حتی طی یکسال گذشته نیز شاهد کاهش حدود 7 درصدی شیوع این بیماری در کشور بودیم.
وی همچنین گفت: مصرف شکر و شیرینیها نیز در کشور ما بالاست و به همین علت شاهد افزایش چاقی و اضافه وزن در کشور هستیم اما میزان بالاتر بودن مصرف شکر در کشور نسبت به حد مجاز به اندازه نمک نگران کننده نیست.
ترابی درباره میزان مصرف روغن جامد در کشور نیز توضیح داد: تلاش وزارت بهداشت این است که هر سال حدود 10درصد از میزان مصرف روغن جامد در کشور کم و به میزان مصرف روغنهای مایع اضافه شود، همچنین میزان اسید چرب و ترانس روغنهای جامد که بیشتر به صورت روغنهای نیمه جامد تولید میشوند کم شوند.
وی افزود: سال گذشته توانستیم سهم روغن جامد در سبد غذایی مردم را به حدود 60درصد کاهش دهیم و سهم روغن مایع به40درصد رسید. امسال نیز این میزان به سهم 50 درصدی برای هر کدام از دو نوع روغن تغییر کرد و بهبود یافت و امیدواریم روند کاهش سالانه 10درصد مصرف روغن جامد را در سالهای آینده نیز ادامه دهیم.
|